«

»

Jan 06

Print this Post

De unde vine numele SuSE?

Ideea acestui articol mi-a venit după ce am citit articolul lui Dragoş de pe mozilla.ro. Aşadar, ştiţi de unde vine numele SuSE şi care este istoria firmei?

S.u.S.E este un acronim pentru  “S oftware- u nd S ystem-E ntwicklung” (adică “Dezvoltare de software şi sisteme” pentru cei ce nu le au cu germana).

S.u.S.E a fost fondat la sfârşitul lui 1992 ca o firmă de consultanţă UNIX. La început, compania lansa regulat diverse pachete software, printre care şi o variantă de Slackware, şi imprima manuale de UNIX şi Linux. La început, SUSE Linux era doar o traducere germană pentru Slackware.

Prima versiune de Slackware pe CD creată de SUSE a fost scoasă în 2004 1994, sub numele de S.u.S.E Linux 1.0. Mai târziu, această versiune a fost integrată cu distribuția Jurix, pentru a crea prima versiune originală de SUSE (S.u.S.E Linux 4.2 în 1996).

Pentru o istorie mai amănunțită citiți articolul de pe Wikipedia şi pagina asta de pe situl Suse Turcia.

Permanent link to this article: http://www.suseromania.ro/2009/01/06/de-unde-vine-numele-suse/

2 comments

  1. Dorin

    “Prima versiune de Slackware pe CD a fost scoasă în 2004” – vezi ca ai gresit. Probabil ca prima distributie pe CD a fost scoasa in 1994, nu 2004.

  2. strainu.ro

    Multumesc de corectura. Intr-adevar, e vorba de 1994. Cu ocazia asta am mai facut si alte corecturi prin text.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Protected by WP Anti Spam