Mirror-uri openSUSE în România

openSUSE 11.4 este la câteva zile distanţă. Deja pe site-ul distribuţiei au fost publicate informaţii utile privind schimbările din noua versiune în ceea ce priveşte KDE şi Gnome. Desigur alături de acestea există şi alte schimbări care pot fi vizualizate urmărind site-ul şi citind articolele de acolo.
Aşa cum bine ştim http://download.opensuse.org/ este principala sursă de pachete dar şi de imagini ISO pentru cei care folosesc această distribuţiel linux. Din pacăte în România, nu toţi providerii au viteze care să permită un transfer eficient aşa că vă aduc în vedere două surse alternative; două mirror-uri româneşti de unde puteţi obţine o copie a sistemului de operare şi update-uri pentru pachete:
RoEDU http://ftp.roedu.net/mirrors/opensuse.org/
Ines http://ftp.ines.lug.ro/opensuse/
Conform celor de pe #suse @ freenode mai putem folosi şi acest mirror: http://ftp5.gwdg.de/pub/linux/suse/opensuse/distribution/
Download plăcut şi update-uri fără probleme ! 🙂

Permanent link to this article: http://www.suseromania.ro/2011/03/04/mirror-uri-opensuse-in-romania/

5 comments

Skip to comment form

 1. Avem imaginile ISO pe mirror-urile precizate de mine 🙂

  • RaulM on 12 March 2011 at 23:46

  Imaginile de pe mirrorurile romanesti sunt defecte! Contin erori. De asemenea sunt curios sa aflu daca cineva a reusit sa-si configureze conexiunea pppoe (cei cu conexiune in RDS si fara router). https://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=679112 O sa revin cu date suplimentare , acum ma duc sa imi completez instalarea pana nu innebunesc!!

 2. La mine openSUSE 11.4 da crash inca de la faza de configurare hardware pe care o face installerul distributiei. Ce aiurea 🙁
  Te rog sa mentionezi erorile daca ai cum, ca sa stim si noi.

  • RaulM on 13 March 2011 at 23:57

  Pai erorile sunt generate probabil faptul ca lipsesc pachete sau sunt puse aiurea. Sfatul pe care l-am primit si eu este sa iti dai jos o alta imagine de pe un alt mirror decat cele din RO. Atentie insa! Daca folosesti conexiune pppoe (RDS de ex.) trebuie sa obtii manual pachetele linux-atm-lib, linux-atm, libatm1 (le pui pe un stic sau pe hdd si le instalezi manual). Aceste pachete lipsesc din opensuse 11.4 si fara ele ….adiooo conectare la net (crearea unei conexiuni DSL nu se poate realiza).

 3. Ca si mirror extern cele din Germania par bune ca si viteza daca esti abonat RDS fiberlink. 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Protected by WP Anti Spam