Bine v-am regăsit !

Cuvânt înainte
Bine v-am regăsit stimaţi membrii ai Comunităţii openSUSE România, vă spun din nou, de această dată cu promisiunea că nu am să mai plec. Deşi iniţial am ales să mă retrag datorită problemelor avute cu openSUSE, am descoperit că nici alte distribuţii nu o duc mai bine şi în al doilea rând m-am ataşat de această mică comunitate care încearcă să arate utilizatorilor români de openSUSE că au un colţişor al lor. Dacă la început Lucian a încercat să mă facă să nu plec, după retragerea mea efectivă am observat că şi alte persoane doreau întoarcerea mea aici în comunitate şi astfel în cele din urmă m-au făcut să mă răzgândesc, deşi nu fac asta, să revin aici printre voi. În finalul acestei mici introduceri vreau să fac lumină în cazul unui lucru care a degenerat fără motiv. Cei care au urmărit această topică au putut observa unele oscilaţii în ea şi poate le-au interpretat ca şi conflict intervenind pueril chiar, deşi nu era cazul de aşa ceva. Astfel, faţă de cei care au înţeles acest lucru, vă anunţ că între mine şi Darkmac nu a fost şi nu va fi vreun conflict care să ne afecteze comunicarea în cadrul acestei comunităţi.

Să ne implicăm mai mult!
Trebuie să recunosc că acest loc pare adormit. Nu zic că alte comunităţi sunt mai breze dar nici ca noi… Înteleg că fiecare are un job, o viaţă personală, greutăţi, dar îndrăznesc a zice că un pic mai multă implicare nu ar strica, la urma urmei este vorba de promovarea unui produs gratuit cu multe beneficii. Ca şi prima data şi acum am ales openSUSE Romania din dorinţa de a contribui la ceva util si altora şi o voi face în continuare, indiferent dacă timpul meu va oscila. În ultima perioadă înainte de a reveni aici m-am pus oleaca la curent cu planurile de reformare a comunităţii şi pot spune că sunt idei bune. Înainte de a ne găndi cum să aplicăm ideile voastre iată cum stăm până acum:
– avem canal de IRC, reteaua Freenode canal #opensuse-ro, locul cel mai bun pentru discuţii live
– grup de discuţii pe Google accesibil la această adresă: http://groups.google.com/group/opensuse-ro
– pentru promovarea openSUSE Romania, Darkmac a facut pagină de Facebook pentru această comunitate: https://www.facebook.com/openSUSERomania
– personal, fără să ştiu de pagină, am creat grupul de discuţii pe Facebook cu acelaşi nume accesibil la această adresă: https://www.facebook.com/groups/166238633440082?ap=1
Pentru o mai bună comunicare este important să alegem una dintre căi iar celelalte să rămână ca şi supliment pentru cea principală. Eu unu optez pentru Facebook, acolo avem şi grup şi pagină creată, dar sunteţi liberi să vă exprimaţi părerea la comentarii pentru a alege ceva convenabil tuturor.

Sugestiile mele şi formarea unei echipe
După discuţii cu unii membrii ai comunităţii am înţeles că se doreşte trecerea pe un al domeniu dar opensuse.ro este deja ocupat. Nu este ceva ciudat când indivizi sau fime cumpără domenii cheie doar pentru a le vinde la suprapreţ şi asfel vă sugerez să vă gândiţi la alte domenii în loc de opensuse.ro. Sugestiile mele în această direcţie sunt următoarele: 1. open-suse.ro, 2. opensuselinux.ro sau 3. opensuse.org.ro. De vreme ce eu nu am un job că să ma pot implica financiar las la aprecierea celor care vor cumpara domeniul daca sugestiile mele sunt utile sau nu. O dată cu schimbarea de domeniu trebuie transferat şi continutul, dar din ce am putut observa wordpress se descurcă bine la acest capitol astfel că mai rămâne partea de design a site-ului. De asemenea am observat că există un forum de probă care ar trebui să fie în totalitate în limba română când va fi implementat pe noul domeniu, chiar dacă nu se folosesc diacritice în el. Sugestia mea aici are legatură cu plasarea în cadrul noului domeniu unde cred eu ca forum.numedomeniu.ro ar fi cel mai bine. În incheiere mai rămâne formarea de echipe, aplicând descentralizarea astfel încât să avem o bună organizare, mai ales pe forum, de la administrator de forum, pana la moderatori, membrii ai echipei de traducere şi utilizatori specializaţi pe suport tehnic, păstrând funcţia de publicare de articole pe prima pagină pentru oricine doreşte să o facă.

În speranţa că nu v-am plictisit, aştept din partea celor care doresc să se implice, comentarii despre locul de discuţie al sugestiilor ce vor mai apărea ca mai apoi o dată stabilit locul să începem să aplicăm ideile voastre.

Permanent link to this article: http://www.suseromania.ro/2011/07/25/bine-v-am-regasit/

2 comments

 1. Bine ai revenit!
  Văd că eşti plin de vervă :).
  Sugestiile mele se referă la faptul că:
  – avem deja un domeniu şi nu înţeleg de ce am utiliza altul în acest moment. Dacă ar fi să utilizez alt domeniu acesta ar fi opensuse.ro care am inteles ca este blocat de pretentiile financiare ale persoanei care il detine
  – echipă există şi fiecare lucrează când poate (poate o împărţire a sarcinilor pe persoane ar ajuta – se poate face în pagina de wiki pe la opensuse.org aşa ceva)
  – o împrospătare a temei consider că este necesar

  Lucian,

 2. Sunt curios de sugestiile celorlalti cu privire la punctele prezentate de tine. Personal cred ca un forum precum cel de proba ar da mai bine, mai usor de citit si vizualizat (asta ca o prioritate pe langa o schimbare de tema).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Protected by WP Anti Spam