Print this Page

Descarcă openSUSE

Distribuţia linux openSUSE este disponibilă sub mai multe tipuri de imagini ISO. Două dintre ele sunt CD-uri live ce oferă utilizatorului şansa de a testa mediul de lucru Gnome sau mediul de lucru KDE. Al treilea tip de imagine ISO este DVD-ul de instalare al sistemului de operare, utilizată pentru o nouă instalare sau pentru un upgrade la o versiune mai nouă de openSUSE. Toate imaginile pot fi scrise inclusiv pe stick-uri USB pentru instalare.

În România există două mirror-uri de unde se poate descărca imaginea ISO a DVD-ului ce ajută la instalarea sistemului de operare sau a imaginilor live pentru testare.

Acestea sunt:

Viteza de descărcare este un factor crucial. Furnizori de internet precum RDS, UPC (Astral) sau Romtelecom pot oferi viteză mai mare de descărcare pentru imaginile ISO, indiferent că se efectuează descărcarea cu navigatorul sau prin utilizarea fişierelor de tip .torrent.

Dacă internetul este unul de tip  wireless de la Orange, Vodafone, Cosmote sau DigiMobil cea mai bună cale de obţinere a imaginilor ISO este prin folosirea unui client bittorrent şi de folosire a fişierelor .torrent disponibile de asemenea pe mirror-urile listate mai sus. Indiferent de metoda de descărcare folosită se recomandă să se verifice MD5-ul pentru fiecare imagine ISO descărcată.

Permanent link to this article: http://www.suseromania.ro/descarca-opensuse/